top of page
Zoeken
  • Seppe Van Hoof

Heb ik nu winterbanden of zomerbanden?


Net een nieuwe wagen gekocht en je weet niet of je nu over zomer- of winterbanden beschikt? Begrijpelijk, zeker als de verkoper je hierover niet heeft ingelicht. In volgend bericht proberen we je eenvoudig uit te leggen hoe je nu een zomer- en winterband herkent.

Er zijn een paar duidelijke verschillen tussen zomer- en winterbanden, zo beschikken winterbanden over veel meer ‘lamellen’ in het profiel. Deze lamellen zijn allemaal kleine groefjes die tijdens het rijden open en dicht gaan met als doel sneeuw van de weg te ‘grijpen’. Zie je dus duidelijk veel lamellen op je band, dan beschik je zeker over winterbanden.

WINTERBAND (veel lamellen) ZOMERBAND (weinig lamellen)

Een andere makkelijke manier om een winterband te herkennen, is door op zoek te gaan naar 1 van volgende 2 logo’s.

3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) M + S (Mud + Snow)

Wat willen deze logo’s nu juist zeggen?

Het 3PMSF-symbool, of 3 Peak Mountain Snow Flake symbool is het internationaal erkende symbool voor winterbanden. Dit symbool is in heel Europa erkend als volwaardige winterband. Dit is erg belangrijk voor landen waar winterbanden verplicht zijn. In deze landen is het effectief verplicht dat het 3PMSF symbool aanwezig is op de band.

Het M+S symbool staat voor Mud + Snow, dit is een markering die bandenfabrikanten gebruiken om aan te duiden dat de band geschikt is voor modder en sneeuw, alleen is dit symbool niet internationaal gekend en goedgekeurd.

Vandaag de dag is het 3PMSF het nieuwe symbool voor winterbanden. Bij de aanschaf van nieuwe winterbanden is de kans redelijk groot dat je dit symbool terugvindt aangezien de fabrikanten willen dat hun banden gehomologeerd zijn in alle Europese landen in de winter.

Hopelijk heb je er iets van opgestoken! Twijfel je nog steeds, neem dan gerust even contact op en lees ook zeker even waarom het zo belangrijk is om winterbanden te hebben.

6.087 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


De4cirkels-wit.png
bottom of page